Pokal Poljanske doline – 1. turnir

pokal_poljanske_doline

Pozdravljeni

pošiljam vabilo za prvi turnir letošnjega ciklusa Pokal Poljanske doline 2018.

Turnir bo letos potekal prav tako na osmih lokacijah Poljanske in Selške doline ter v Idriji, Cerknem in Škofji Loki. Točkovanja in nagrade bodo enake preteklim: absolutno, U-60, U-15, najboljši igralec UE Škofja Loka, dodalo pa se bo točkovanje in nagrade za najboljše 3 igralce do ratinga 1800, najboljšega do 1600 ter za igralce z največjo spremembo ratinga. Cilj letošnjega ciklusa je narediti turnir zanimiv tudi za začetnike in srednje rangirane igralce do ratinga 1800, ki bodo na vseh turnirjih tudi posebej nagrajeni.

Največja sprememba pri nagradah pa je novica za najmočnejše igralce, ki se bodo lahko potegovali tudi za denarno nagrado, saj bo pokrovitelj podjetje Minervo d.d. iz Ljubljane zmagovalcu turnirja izplačalo 300 eur bruto na njegov TRR. Ostale nagrade bodo praktične pokroviteljev posameznih turnirjev.

Vsi turnirji se bodo ratingirali tudi za slovenski rating, dva turnirja, marčevski v Škofji Loki ter decembrski finale v Gorenji vasi pa tudi za FIDE.

S prostovoljnimi prispevki (3, 7 ali 10 €) se bo še naprej pokrivalo medalje, nagrade, pogostitve po turnirjih ter stroške organizacije.

Organizatorji letošnjega ciklusa bodo poleg Šahovske sekcije Športnega društva Poljane tudi Šporna zveza Škofja Loka, Šahovski klub Kolektor Idrija ter Javni zavod Ratitovec iz Železnikov. Glede na dogovore o ustanovitvi novega šahovske kluba Poljanske doline bo koordinacijo ciklusa prevzel novi klub v sodelovanju z ostalimi organizatorji.

Informairanje bo še naprej potekalo preko tega mejla in facebook strani. Računamo pa, da bo kratkem aktivna tudi spletna stran, kjer bodo predstavljeni tako ažurni podatki in tabele kot pokrovitelji in sponzorji ciklusa ter posameznih turnirjev.

Verjamem, da bo letošnji ciklus še zanimivejši od lanskega, ki je pritegnil v celem letu preko 80 različnih igralcev iz vse Slovenije in tujine.

Vabljeni v Poljane, naslednjo soboto, z začetkom ob 16h, kjer bo prvič podeljena nagrada za največji napredek v ratingu. Kdo bo prvi?

Lep pozdrav

Matjaž Mazzini

Za dodatne informacije se prosim obrnite na info@tomo-zupan.org.