Mala šahovska šola

– Mala šahovska šola je namenjena otrokom med 6. in 10. letom starosti, ki se nameravajo ali so se že vpisali v šahovski krožek (predznanje ni potrebno).

– V šoli se bodo spoznali z osnovami šaha, osnovnimi šahovskimi kombinacijami, vrednostjo figur, zlatimi šahovskimi pravili in še mnogočem. Poudarek je na praktični igri in aktivnem sodelovanju otrok. V sklopu šole je organiziran prvi šahovski turnir in simultanka s šahovskimi mojstri.

– Termin in kraj:

1x tedensko ob torkih od 17:00 do 18:30 ure (razen v času šolskih počitnic) v društvenih prostorih (Cesta Staneta Žagarja 27, 4000 Kranj) v društvenih prostorih (Cesta Staneta Žagarja 27, Kranj). V sklopu male šahovske šole je organizirana tudi simultanka s šahovskimi mojstri in državnimi prvaki (vsak zadnji torek v mesecu v Mestni knjižnici Kranj (prvo nadstropje, mladinska soba, začetek ob 17:00 uri). Program traja od oktobra 2017 do konca maja 2018.

– Program bo vodil Blaž Kosmač, mojstrski kandidat (MK) in inštruktor FIDE.

Pripomočki:

Učenci prejmejo mapo, kamor shranjujejo gradivo iz šole, kot tudi domače naloge

Vpis: torek, 26.9.2017 ob 17.00 uri (zaradi preverbe nivoja znanja je zaželjeno, da otroka pripeljete s seboj, možen tudi naknadni vpis). Šola se začne v torek 3. oktobra.

Šolnina: 15 Eur/mesec

V ceno je vključen učni material, in brezplačno nastopanje na Ciklusu šolskih turnirjev, kateri se bo odvijal po Osnovnih šolah v Kranju in okolici.

Poleg šahovske šole, klub organizira šahovske turnirje in obvešča starše o tekmovanjih primernih nivoju znanja njihovih otrok. Za udeležence male šahovske šole smo v društvenih prostorih pripravili tudi igralne urice (vsak petek me 17:30 in 20:00 uo), kjer je vedno prisoten mentor. Petki so namenjeni prosti igri pri kateri mentor skrbi za red in svetuje učencem pri igri. Za učence male šahovske šole je obisk brezplačen.

razpis_mala_sahovska_sola_1718

mala_sahovska_sola_urnik

Za dodatne informacije se prosim obrnite na info@tomo-zupan.org.