Moja prva šahovska šola

Moja prva šahovska šahovska šola je namenjena otrokom med 6. in 9. letom starosti, ki se nameravajo ali so se že vpisali v šahovski krožek (predznanje ni potrebno).

V šoli se bodo spoznali z osnovami šaha, osnovnimi šahovskimi kombinacijami, vrednostjo figur, zlatimi šahovskimi pravili in še mnogočem. Poudarek je na praktični igri in aktivnem sodelovanju otrok. V sklopu šole je organiziran prvi šahovski turnir in simultanka s šahovskimi mojstri.

– Termin in kraj:

1x tedensko ob torkih od 18:00 do 19:30 ure (razen v času šolskih počitnic) v društvenih prostorih (Cesta Staneta Žagarja 27, 4000 Kranj). V sklopu male šahovske šole je organizirana tudi simultanka s šahovskimi mojstri in državnimi prvaki (vsak zadnji torek v mesecu v Mestni knjižnici Kranj (prvo nadstropje, mladinska soba, začetek ob 17:00 uri). Program traja od oktobra 2018 do konca maja 2019 (če je dovolj interesa se šola lahko podaljša v junij).

Program bo vodil Blaž Kosmač, mojstrski kandidat (MK) in inštruktor FIDE.

Pripomočki:

Učenci prejmejo mapo, kamor shranjujejo gradivo iz šole, kot tudi domače naloge

Začetek: torek, 2.10.2018

Šolnina: 20 Eur/mesec

V ceno je vključen učni material, in brezplačno nastopanje na Ciklusu turnirjev mladih, kateri se bo odvijal po Osnovnih šolah v Kranju in okolici (oziroma gorenjskem).

Poleg šahovske šole, klub organizira šahovske turnirje in obvešča starše o tekmovanjih primernih nivoju znanja njihovih otrok. Za udeležence male šahovske šole smo v društvenih prostorih pripravili tudi igralne urice (vsak petek me 17:30 in 20:00 uo), kjer je vedno prisoten mentor. Petki so namenjeni prosti igri pri kateri mentor skrbi za red in svetuje učencem pri igri. Za učence male šahovske šole je obisk brezplačen.

Razpis:
prva_sola_1819

urniki_18_19_prva

Za dodatne informacije se prosim obrnite na info@tomo-zupan.org.