Mala šahovska šola

Mala šahovska šahovska šola je namenjena otrokom med 8. in 12. letom starosti, ki obiskujejo šahovski krožek, ali so že obiskovali šahovsko šolo.

V šoli se bodo spoznali s pravili igre v otvoritvi, osnovnimi končnicami, šahovskimi kombinacijami, vrednostjo figur, zlatimi šahovskimi pravili, prvim otvoritvenim repertoarjem ipd.  Poudarek je na praktični igri in aktivnem sodelovanju otrok. V sklopu šole je organiziran prvi šahovski turnir in simultanka s šahovskimi mojstri.

Termin in kraj:

1x tedensko ob četrtkih od 18:00 do 20:00 ure (razen v času šolskih počitnic) v društvenih prostorih (Cesta Staneta Žagarja 27, 4000 Kranj). V sklopu male šahovske šole je organizirana tudi simultanka s šahovskimi mojstri in državnimi prvaki (vsak zadnji torek v mesecu v Mestni knjižnici Kranj (prvo nadstropje, mladinska soba, začetek ob 17:00 uri). Program traja od oktobra 2019 do konca maja 2020.

Program bo vodil Blaž Kosmač, mojstrski kandidat (MK) in inštruktor FIDE.

Pripomočki:

Učenci prejmejo mapo, kamor shranjujejo gradivo iz šole, kot tudi domače naloge.

Začetek: četrtek, 3.10.2019

Šolnina: 20 Eur/mesec

V ceno je vključen učni material, in brezplačno nastopanje na Ciklusu šolskih turnirjev, kateri se bo odvijal po Osnovnih šolah v Kranju in okolici (oziroma gorenjskem).

Poleg šahovske šole, klub organizira šahovske turnirje in obvešča starše o tekmovanjih primernih nivoju znanja njihovih otrok. Za udeležence male šahovske šole smo v društvenih prostorih pripravili tudi igralne urice (vsak petek me 17:30 in 20:00 uro), kjer je vedno prisoten mentor. Petki so namenjeni prosti igri, pri kateri mentor skrbi za red in svetuje učencem pri igri. Za učence male šahovske šole je obisk brezplačen.

Razpis:
mss_2019_20

Za dodatne informacije se prosim obrnite na info@tomo-zupan.org.