Začetna šahovska šola

ŠAHOVSKA ŠOLA

ŠAH je čudovita miselna igra, ki spodbuja samostojno mišljenje, planiranje, koncentracijo, odgovornost, potrpežljivost in tekmovalnost. Dokazano je, da osnovnošolci, ki v prostem času trenirajo šah, so lahko dlje časa zbrani, lažje sledijo pouku, izboljšajo logično mišljenje in še bi se našlo. Vse to izboljšuje učni uspeh.

Šahovska sekcija Tomo Zupan Kranj ima skoraj petdesetletno tradicijo dela z mladino. Pohvalimo se lahko z mnogimi državnimi prvaki, nekateri naši člani so celo dosegali medalje na mladinskih evropskih in svetovnih prvenstvih.

Predstavitev programa:

– Začetna šahovska šahovska šola je namenjena otrokom med 6. in 9. letom starosti, ki se nameravajo ali so se že vpisali v šahovski krožek (predznanje ni potrebno).

– V šoli se bodo spoznali z osnovami šaha, osnovnimi šahovskimi kombinacijami, vrednostjo figur, zlatimi šahovskimi pravili in še mnogočem. Poudarek je na praktični igri in aktivnem sodelovanju otrok. V sklopu šole je organiziran prvi šahovski turnir..

– Termin in kraj:

1x tedensko ob torkih od 17:00 do 19:00 ure (razen v času šolskih počitnic) v društvenih prostorih (Cesta Staneta Žagarja 27, 4000 Kranj). Program traja od oktobra 2022 do konca maja 2023.

– Program bo vodil Blaž Kosmač, mojstrski kandidat (MK) in inštruktor FIDE.

Šolnina: 25 Eur/mesec, vse pripomočke priskrbi organizator.

Začetek: torek, 4.10.2022

Poleg šahovske šole, klub organizira šahovske turnirje in obvešča starše o tekmovanjih primernih nivoju znanja njihovih otrok. Šahovska šola omejena na največ 12 učencev.

Prijave na: Blaž Kosmač GSM: 040 705 325 email: blaz.kosmac@muba-bk.si

Za dodatne informacije se prosim obrnite na info@tomo-zupan.org.