Za vedoželjne

Predavanja z mojstri in prvaki

V društvenih prostorih šahovske sekcije Tomo Zupan praviloma vsak zadnji petek v mesecu organiziramo predavanja naših članov in prvakov. Predavanja so namenjana vsem in so brezplačna, a je potrebno poudariti da je nivo predavanja namenjen igralcem z ratingom vsaj 1700. Praviloma predavanja trajajo od 17.00 – 19.00 ure. Društvo si pridržuje pravico menjave predavatelja in teme.

Vljudno vabljeni!

Interaktivne lekcije ŠS Tomo Zupan

Gradivo je sestavljeno iz več poglavij, do katerih imate dostop preko spodnjih povezav. Vsako poglavje je sestavljeno iz več primerov, ki so zelo različni (konkretne kombinacije, kritični trenutki v daljši partiji, primeri planske igre…).
Ko se primer odpre, rešitev ni takoj vidna. Gumb za rešitev se pojavi z zamikom, lahko pa tudi poskusite premakniti potezo. Če ste zadeli eno od variant (ni nujno da najboljšo), bo računalnik odgovoril s potezo nasprotnika, sicer pa bo javil napačno potezo.
Priporočam sicer, da vsako pozicijo najprej temeljito analizirate (vsaj 5 minut) in šele nato poskusite s premikanjem ali s klikom na gumb za rešitev.

Pri vsakem primeru poskusite ugotoviti:
-kdo je boljši in zakaj
-kakšen bi moral biti plan igre igralca na potezi
-ali obstaja kakšna konkretna/forsirana kombinacija
-katero potezo bi odigrali

Lekcije:

 Predavanja

Naloge

Videolekcija

Prevod video – Vse kar moraš vedeti: https://youtu.be/bOnmyC5SG4k

Kako je zmagovala Vesna?

Vesnini miselni vzorci

Privatni del – samo za člane Tomo Zupana:

http://www.tomo-zupan.org/za-vedozeljne-privatno/

 

 

Za dodatne informacije se prosim obrnite na info@tomo-zupan.org.