Kadetska šahovska šola

ŠAHOVSKA ŠOLA

ŠAH je čudovita miselna igra, ki spodbuja samostojno mišljenje, planiranje, koncentracijo, odgovornost, potrpežljivost in tekmovalnost. Dokazano je, da osnovnošolci, ki v prostem času trenirajo šah, so lahko dlje časa zbrani, lažje sledijo pouku, izboljšajo logično mišljenje in še bi se našlo. Vse to izboljšuje učni uspeh.

Šahovska sekcija Tomo Zupan Kranj ima skoraj petdesetletno tradicijo dela z mladino. Pohvalimo se lahko z mnogimi državnimi prvaki, nekateri naši člani so celo dosegali medalje na mladinskih evropskih in svetovnih prvenstvih.

Predstavitev programa:

KADETSKA ŠAHOVSKA ŠOLA

2023/2024

– Kadetska šahovska šola je namenjana otrokom od 9.-14. leta starosti. Namenjena je učencem, ki že imajo izkušnje s tekmovanji, ali so že bili v mali šahovski šoli. Učenci morajo poznati osnove šaha.

– V šoli se bodo spoznali z malo bolj zahtevnimi kombinacijami, izdelali bodo svoj prvi otvoritveni repertoar, spoznali se bodo z elementarnimi šahovskimi končnicami in osnovami šahovske strategije.

– Termin in kraj:

1x tedensko ob sredah od 17:00 do 20:00 ure v društvenih prostorih (Cesta Staneta Žagarja 27, 4000 Kranj). Program traja od oktobra 2023 do konca maja 2024.

– Program bo vodil Blaž Kosmač, mojstrski kandidat (MK) in inštruktor FIDE.

– Pripomočki:

V okviru šahovske šole je poskrbljeno za vse pripomočke.

– Začetek: sreda, 27.9.2023 ob 17.00 uri.

– Šolnina: 40 Eur/mesec (60 Eur/mesec za nečlane)

V ceno je vključen učni material.

Poleg šahovske šole klub organizira šahovske turnirje in obvešča starše o tekmovanjih, primernih nivoju znanja njihovih otrok.

Za dodatne informacije se prosim obrnite na info@tomo-zupan.org.