Srednja šahovska šola

– Srednja šahovska šola je namenjana otrokom od 9.-14. leta starosti. Namenjena je otrokom, ki že imajo izkušnje s tekmovanji, ali so že bili v mali šahovski šoli. Učenci morajo poznati osnove šaha.

– V šoli se bodo spoznali z malo bolj zahtevnimi kombinacijami, izdelali bodo svoj prvi otvoritveni repertoar, spoznali se bodo z elementarnimi šahovskimi končnicami in osnovami šahovske strategije.

– Termin in kraj:

1x tedensko ob sredah od 17:00 do 20:00 ure v društvenih prostorih (Cesta Staneta Žagarja 27, 4000 Kranj). Program traja od septembra 2017 do konca maja 2018.

– Program bo vodil Blaž Kosmač, mojstrski kandidat (MK) in inštruktor FIDE.

– Pripomočki:

Učenci prejmejo mapo, kamor shranjujejo gradivo iz šole, kot tudi domače naloge.

– Začetek: sreda, 6.9.2017  ob 17.00 uri (zaradi preverbe nivoja znanja je zaželjeno, da otroka pripeljete s seboj, možen tudi naknadni vpis).

– Šolnina: 20 Eur/mesec

V ceno je vključen učni material, in simultanka z mojstri in državnimi prvaki (vsak zadnji torek v mesecu v Mestni knjižnici Kranj – prvo nadstropje, mladinska soba, začetek ob 17:00 uri), predavanje šahovskih mojstrov in prvakov (vsak zadnji petek v mesecu), tekmovanje v šahovskim kombinacijah vsak drugi petek v mesecu.

Poleg šahovske šole, klub organizira šahovske turnirje in obvešča starše o tekmovanjih primernih nivoju znanja njihovih otrok. Za udeležence srednje šole smo v društvenih prostorih pripravili tudi brezplačne igralne urice (vsak petek med 17:00 in 20:00 uro), kjer je vedno prisoten mentor. Petki so namenjeni prosti igri pri kateri mentor skrbi za red in svetuje učencem pri igri.

razpis_srednja_sahovska_sola_1718

sss_urnik_1718

Za dodatne informacije se prosim obrnite na info@tomo-zupan.org.